Avasta meie maitsvad maiuspalad

Nautige meie käsitööna valminud hõrgutisi

Naudi meie hõrgutavaid küpsetisi

Just seesugune õrn suudlus maitsetemaailmast jõudis minuni ja puudutas mind juba õrnas eas ja kuigi esimene lumi kipub tihti ka sulama jäi kirg küpsetamise vastu minu sisse, ajas sügavad juured ning kasvas ja kasvas.

Peale põhikooli järgisin oma südamekutset ja asusin õppima kondiiter/pagari erialale. Kogu õppimise periood oli võrratu ning tohutult arendav ja lausa enneolematu entusiasmiga asusin peale lõpetamist kohe tööle ka omandatud erialal. Kuna ega pagari elukutse juurde käib enamasti ärkamine koos kukelauluga, siis noore inimese füüsiline keha protesteeris sellele agressiivselt ja ma otsustasin, peale aastast tööstaaži, oma suure kirega tegeleda edaspidi hobi korras.  Edasised töökohad olid ja on mul alati olnud samuti seotud toitlustusega. Olen olnud paljudes suurtes hotellides ja restoranides toitlustusjuht ning samal ajal küpsetanud kodus perele ja sõpradele enneolematuid hõrgutisi. Mees õnnelik, süda rahul, leib laual ning uni täisväärtuslik. Mis sa elult veel oskad tahta.

Kuniks… Sattusin oma tööelus maanduma Lottemaa Teemapargi toitlustusjuhi ametikohale. Ning selle 2 aasta jooksul, mil ma olen Lottemaal toimetanud,  on minus võrseid ajanud üks väikene , aga väga uudishimulik ja elujõuline mõttepojake. Lottemaa on ju Leiutajateküla ja Leiutajateküla rahvas suhtub ideepojukestesse suure lugupidamise- ja austusega ning midagi sellest maailmavaatest, et : „Igaühest võib saada leiutaja” kõnetas mind niipalju, et mõttepojast sündis idee ja idees juba hakkas mõõtu võtma  „leiutis” ise.

Otsustasin ennast veelgi enam harida ja täiendasin enda teadmisi ning oskusi Eesti kõrgema pagari ehk Vanempagarina. Nüüdseks olengi maailma ja Teie jaoks ahjusoe ning  üliküps!

Minu käe all valmivad kõik pärmitainast  tooted: erinevate rahvaste saiad, kringlid, quiche´d, rull croissandid, tartalettid, pirukad ja palju muud maitsvat. Oluline on ka see, et oma küpsetistes ei kasuta ma pärmi vaid kääritatud juuretist. Tooraine on minu loomingus mulle väga oluline. Valin hoolikalt küpsetise algmaterjali ning ei kasuta põhimõtteliselt puurikanade mune. Võimalusel kasutan kohalikku toorainet, otse tootjalt ning lähtun põhimõttest „ juurest-leheni”!

Minu armsa pagarikoja kelmikal nimel on samuti oma lugu.

Prints William on meie pere kiisu, kes sattus meie juurde saatuse tahtel. Kellelgi jäi väike nurrmootor lihtsalt üle ja ta tõi ta kliinikusse, et saata kassihärra taevastele radadele. Taevaste radade asemel jõudis prints William hoopis meie juurde ning kassile omaselt ei ela tema mitte meie juures vaid meie tema juures ning meie tagasihoidlik kodu kannab nüüdsest nime Prints Villu Villa ja minu pagarikoda nime „ Villu Villa kiusatused”

Elu on äraütlemata põnev ja vaimustav teekond ja kui te nüüd tahaksite öelda: „ Teie küpsetised on kindlasti väga maitsvad”, siis  vastaksin mina „ Vot tõtt mina armastan”.

Galerii: avasta meie maitsvaid loominguhetki

Maris

Meisterpagar

Toob kaasa aastatepikkuse pagari kogemuse.

Villu

Boss ja lihatoodete degusteerija